Мал сойғанда мәкрух болатын нәрселер
1- Құрбандық малды соятын жерге сүйретіп апару, себепсіз жәбірлеу.
2- Пышақты малды жатқызғаннан кейін қайрау және біреуін екіншісінің көз алдында сою мәкрух болады.
3- Денесі суи бастамай тұрып, яғни тыпыршуы тоқтамай тұрып басын кесіп алу мәкрух болады.
4- Мал толығымен өліп тыпыршуы тоқтамай тұрып жұлынын кесіп басын алып тастау және терісін сыпыра бастау мәкрух болады.
5- Қамыс, тас секілді өткір заттармен сою, өтпес пышақпен союға тырысу мәкрух болады.
6- Туатын кезі жақын қалған малды сою мәкрух болады.
7- Ұрланған, тартып алынған пышақпен сою мәкрух болады.